Ny monster-Porsche går för rekord på Nürburgring

Det nya Porsche-monstret kallas P39 40SE och kommer enbart att byggas i 10 exemplar. Sportbilen kommer med 900 hästkrafter och ett vridmoment på 1000 Nm. Ett huvudmål med kraftpaketet är att krossa två Porsche-modellers rekordtid vid Nürburgring. 

Ingenjörer från brittiska företaget RML Group är genierna bakom Porsche-monstret P39 40SE. Modellen är byggd på 992.1 Turbo S, men har en helt ny kaross i kolfiber och flera andra uppgraderingar som gör den betydligt mer kraftfull. 

Sportbilen kommer enbart att tillverkas i tio exemplar och dess 3,7-liters boxersexa har fått ett gäng av nya förbättrade komponenter. Detta gör att P39 40SE totalt har 900 hästar med ett vridmoment på 1000 Nm. Kraftmässigt är det en ökning på 259 hästkrafter jämfört med vanliga 911 Turbo S.

Ett huvudmål bakom utvecklingen av superbilen ska ha varit att lyckas ta sig runt Nürburgring på 6:45 minuter. En tid som då skulle slå både Porsche 992 GT3 RS och 922 Turbo S med flera sekunder.
– Bilen ska komfortabel överskugga en GT3 RS på Nürburgring samtidigt som den är avkopplande och lätt att köra hela vägen hem, säger Michael Mallock, vd för RML Group, enligt Carscoops. 

Den första P39 40 SE tas redan nu fram vid ingenjörernas fabrik i Wellingborough. Enligt RML kommer sportbilen att kosta 6,7 miljoner kronor före skatt, plus att du måste köpa en Porsche 911 Turbo S som donatorbil. Alltså ingen billig affär. Samtidigt kommer det att vara en unik bilmodell som enbart kommer att tillverkas i 10 enheter. 

LÄS MER: