Därför överger de sina superbilar i orkanpaniken

I västra Florida har ett stort antal sportbilar lämnats åt sitt öde när orkanen Milton drar sig in över kusten. Från bilder och klipp går det att se bilar som står övergivna på olika platser där de ska vara bättre skyddade. Många har gjort allt i sin makt för att rädda sina rullande egendomar.

I nuläget har Milton nått Floridas Atlantkust. På flera ställen i delstaten är gatorna översvämmade och bilar sitter fast i vattenmassorna. Stormens öga har lämnat fastlandet, men det nationella centrumet för orkan- och stormvarningar NHC varnar för att ovädret kommer fortsätta.

Med vindar uppemot 56 meter per sekund har ovädret lämnat död och förödelse efter sig. Innan stormen nådde land tvingades invånarna på Floridas västkust att evakuera, vilket har gjort många fått lämna kvar saker de inte kunde ta med sig. För vissa inkluderar det även dyra sportbilar. 

@shark.c7z Crazy lineup-trying to save their cars from the Catagory 5 Hurricane Milton #dodgedemon #gt2rs #r8 #ferrari #astonmartin #porsche #hellcat #c8 #z06 #hurricaneseason #hurricane #milton #florida #flood #fyp #carsoftiktok #weather #naples ♬ Hoist The Colours – Bass Singers Version – The Wellermen

I klipp från sociala medier går det att se hur människor försökt att rädda sina dyra bilar genom att ställa dem på olika ställen. I parkeringsgarage går det att se Ferraris, Porschar, Lamborghinis, Corvetter och massor av andra superbilar.

De ägare som inte haft tillgång till något garage verkar ha hittat andra lösningar. På en del broar står det stora samlingar av bilar parkerade. Ett drag som känns mer riskabelt, men kan säkert funka också. En som hittade en egen lösning på problemet är Youtubern “Samcrac”. Han parkerade sin stora bilsamling mitt på ett fält så att de ska vara skyddade från träd. Hur det kommer att gå för de panikslagna bilägare i Florida återstår att se. Men vi får hoppas att det hela slutar med ett gott slut.

LÄS MER: