10 galnaste bilderna som tagits av fartkameror

Fartkameror behöver inte bara betyda böter och elände. Här tio av de tokigaste bilderna fångade av kameror längs olika vägar i världen. Vilken som är festligast får ni själva avgöra.

De flesta roliga bilder från fartkameror kommer från Tyskland. Landet som Monty Python-gänget utsåg till det mest humorlösa, visar en uppfriskande fyndighet även i de mörkaste stunder, som när blixten kommer och böterna är på väg.

Britter och tyskar har en förkärlek för att visa rumpan mot fartkameror. I England kan det sluta illa, sådant betraktas som en obscenitet i landet som fortfarande lider av Viktorianska ideal. Tyskarna däremot är mindre känsliga för sådana upptåg.

Ett par hundar har åkt fast för fortkörning, liksom en vit häst och en surmulen fiskmås. Tyvärr sparar den svenska polisen inte roliga bilder, det enda vi har hemifrån är en ilsken dalmas utan körkort som pekar långfingret. 

Hund kör 11 km/h för fort

I Slovakien tog en fartkamera bild på en Skoda som körde elva kilometer för fort. Men när polisen skulle identifiera föraren för att skriva ut böterna, blev de överraskade. I förarsätet satt en hund. Om det var var hund-ra i fartgräns vet vi inte. När polisen fick tag på bilens ägare förklarade han det med att hunden hoppade upp i knäet samtidigt som bilden togs.

Sverige: Sommaren 2023

En fartkamera tar bild på en fartdåre till dalmas. I samma ögonblick som det blixtrade pekar denna körkortslösa mas finger. Därefter gäckade han polisen en tid innan en patrull fick se honom köra runt utan mål eller mening kring lasarettet i Mora.

Storbritannien 2008

En kamera utanför Cramlington tog 2008 bild på en vissen rumpbild. I passagerarsätet ser man en man som drar ner byxorna och visar baken. Det slutade med att bilägaren också fick böter för förargelseväckande beteende och avsaknad av bilbälte.

Tyskland, Mupparna

Fozzie från Mupparna åkte fast i en fartkamera i Bayern för några år sedan. Alla vi som sett den här serien vet att han är olämplig bakom ratten. Men nu visade det sig vara en engelsk bil med ratten på höger sida, medan tyska kameror är inställda att plåta vänstersidan.

Tyskland: Vita hästen

Vi vet inte vilket år den här bilden togs, men den här vita hästen togs på bar gärning mitt i stadstrafiken. Alla som är lite hemma i stallet kan se att den inte är helt billig, däremot saknas både ryttare och sadel, men verkar däremot skodd. 

Tyskland: Rumpnissar

Här har man en förkärlek för att visa rumpan för fartkameror. De här tre männen ställde sig vid vägrenen medan en bil kom för fort förbi. Bilden förevigades och eftersom det är offentliga handlingar, är de tre blekfisarna nu kända över hela världen. 

Tyskland: Hund fast i fartkamera

Ett liknande fall som det i Slovakien, men här är det en vit pudel som tas på bar gärning med att köra för fort. Precis som i det slovakiska fallet är det en hund som hoppat upp i husses eller mattes knä. Ägaren bedyrade att hunden varken kunde köra bil, eller någonsin försökt.

Australien, motorcyklist

En motorcyklist släppte styret med båda händerna och ser ut att visa fulfingret mot fartkameran. Eller är det ett v-tecken? Föraren blev sedermera uppspårad och dömd för att ha kört 130 km/h på en 60-sträcka. Mannen indentifierades på sina tatueringar på underarmarna.

Tyskland: Segertecken

Fyra unga män ute på en nattlig odysse var så glada i hatten att de missade fartkameran, samtidigt visade nålen på tok för många kilometer i timmen. Men den här kvartetten deppade inte för den saken, istället fångade man tillfället och gjorde Churchills tidlösa segertecken. 

Tyskland: Måsen

En av de märkligaste fartkamerabilderna genom alla tider, den här fiskmåsen var helt omöjlig att spåra upp. Därför förblev böterna obetalda. 
LÄS MER: