Bilexperten: Bugatti har verkligen flyttat gränserna

Bilexperten mönstrar nya Bugatti Tourbillon. Harrys Garage släpptes in på bilmärkets franska slott.
– Det är en fantastisk skapelse, men det bästa är nog interiören, konstaterade Harry Metcalfe.

Tourbillon är Bugattis nya monster som de hoppas ska slå drömgränsen på 500 kilometer i timmen. Det gamla rekordet hålls av dess storasyster Chiron som gått ur tiden. Därför reste Harrys Garage över kanalen, till slottet i Mosheim, Frankrike. Han anländer i sin Lamborghini Countach. Här har Bugattis sitt huvudkontor sedan Ettore Bugatti började bygga bilar 1909.

Harry Metcalfe släpps in och får vara ensam med Tourbillon. Genast lägger han märke till fårorna i motorhuven som löper mot luftintagen bakom sidofönstren. På det viset får de sammanlagt 1800 hästkrafterna, 1000 till V16-motorn och ytterligare 800 som hjälper elmotorn, extra fart. 

Det är en bil där varenda detalj verkar vara i perfekt samklang med varandra för att helheten ska bli i det närmaste perfekt.
– Jag har inte sett något liknande tidigare, de har verkligen flyttat gränserna, säger Harry Metcalfe.

Hans begeistring vet inga gränser. Den här bilen fångar honom med storm, kanske för att den kostar 50 miljoner kronor och skulle ta flera livstider att förverkliga i hans engelska garage.
– Det är en hyllning till bilbyggarkonsten när den som är som bäst, säger Harry Metcalfe.

Sedan öppnar han dörrarna och tar sig en titt på insidan. Mätarna är konstruerade av en schweizisk urmakare och sitter mitt i ratten.
– Det här är nästan det bästa av allt, om det tekniska är en perfekt harmoni så har vi interiören som pricken över i, säger Harry Metcalfe.

Nu återstår att se om Tourbillon kan slå drömgränsen. Eller om det är konkurrenterna Koenigsegg, Jesko eller Venom 5 som hinner före. 
LÄS MER: