Diktatorn: ”Musk stängde Cybertruck på distans”

Putins attackhund Ramzan Kadyrov fick stor uppmärksamhet när han skaffade en Tesla Cybertruck med maskingevär. Nu har bilen slutat att fungera – och Tjetjeniens diktator anklagar Elon Musk.
– Nu, nyligen, har Musk fjärrinaktiverat Cybertrucken, uppger Ramzan Kadyrov på Telegram. 

Tjetjeniens diktator Ramzan Kadyrov, ofta kallad ”Putins attackhund”, drog rubriker i världspressen efter att ha kommit i besittning av en Tesla Cybertruck. Han visade upp bilen som han monterat ett maskingevär på. Han påstod att det var en gåva från Elon Musk, något som fick Teslas vd att rasa mot medier som förde uppgifterna vidare. 

Nu har historien tagit en ny och oväntad vändning. Plötsligt har Cybertrucken slutat att fungera, något som bland annat Bloomberg rapporterar om. Och enligt Kadyrov är det Elon Musk som har haft ett finger med i spelet. Musk ska ha stängt av bilen på distans. 

– Nu, nyligen, har Musk fjärrinaktiverat Cybertrucken. Det är inte en trevlig sak för Elon Musk att göra. Han ger dyra presenter från djupet av sitt hjärta och stänger sedan av dem på distans, säger Kadyrov på sitt Telegram-konto.
LÄS MER: