Tesla testar snikversion av Model 3 – detta tas bort

Tesla är kända för att ha nästan all utrustning på alla sina modeller. Men nu testas en strippad instegsmodell av Model 3. Bilen får bland annat tygklädsel och säljs till att börja med i Mexiko. 

Tesla har förändrat bilvärlden genom att plocka bort de långa listorna med extra utrusning som kan göra en bil nästan hur dyr som helst. Hos Tesla har det mesta varit standard, i stort sett är det enda som har gått att köpa till en något bättre autopilot, dyrare lack och annan färg. 

Men nu blir det ändring – till att börja med i Mexiko. Tesla lanserar en strippad instegssversion av Model 3 på den mexikanska marknaden. Bilen får tygklädsel utan ventilation och slopad rattvärme. Även infotainmentskärmen för baksätet är borta, mysbelysning för kupén är indragen och akustikglas har tagits bort från vissa glaspartier. Antalet högtalare har bantats ner från 17 ner till 9. Dessutom har båda subwoofrarna tagits bort och det finns nu en enda förstärkare.

Summa summarum har bilen blivit ungefär 30 000 kronor billigare. Ett relativt litet prisavdrag för flera användbara finesser och trevligheter som försvunnit. Och inroparversionen av Model 3 är fortfarande dyrare än basmodellen av Model 3 i USA. 
LÄS MER: