Så mycket kostar nya Dacia Duster i Sverige

Nu har priset på nya Dacia Duster i Sverige avslöjats. Bilen fick toppbetyg i de första testerna. Duster kommer i tre olika versioner till Sverige. 

Dacia Duster har länge varit flaggskeppet för den rumänska biltillverkaren. Bilen har en storlek som passar de flesta familjer. När Dusters tredje generation testades av olika motortidningar fick den mycket positiv feedback och flera toppbetyg.
– Utan tvivel är detta den mest avancerade, bekväma och kompetenta Duster hittills, skrev Daily Mail.

När bilen nu kommer till den svenska marknaden släpps den i tre olika versioner. Två av dessa kommer med en TCe 130-bensinmotor med 130 hästkrafter och en manuell växellåda. Det som skiljer bilarna åt är drivningen där en är framhjulsdriven och den andra fyrhjulsdriven. Den tredje varianten som kommer att gå att köpa är en hybrid med en 1,2-liters fyrcylindrig motor med automatisk växellåda. Hybriden har 140 hästkrafter och är även den framhjulsdriven.

Den billigaste versionen är bensinaren med framhjulsdrift som kostar 269 900 kronor. Den andra bensinaren med fyrhjulsdrift finns att köpa i två olika versioner där en kostar 289 900 kronor och den andra 304 900 kronor, där bilen kommer med mer utrustning. Hybriden kostar lite mer och landar på 319 900 kronor.
LÄS MER: