Rallylegendarens Porsche 356 är brutalt trimmad

Rallylegendaren Walter Röhrl säljer sin unika Porsche ”Röhrl Roadster”. Den klassiska 356:an har en best under huven – en trimmad boxersexa från 911 Turbo.
– När jag fick se bilen för första gången blev jag helt över månen, säger Walter Röhrl. 

Röhrl Roadster är en specialbyggd Porsche 356 för rallyvärldsmästaren Walter Röhrl, och nu kan bilen bli din. Bilen tog två decennier att bygga. Den köptes från början av flygmekanikern Viktor Grahser, efter hans död byggdes den färdigt av Porsche-Restauratören Rafael Diez. Bilen har många modifieringar, bredare hjulhus och ny inredning i originalstil. Den döptes till ”356 3000 RR”, där ‘RR’ står för ‘Röhrl Roadster’.

Röhrl Roadster kombinerar klassisk design med mer moderna prestanda. Hjärtat i bilen är en boxersexa från en Porsche 930 3.0 Turbo från 1977. Den är dessutom upptrimmad från 260 hästkrafter till 305 hästkrafter. Detta är tre gånger så mycket hästkrafter som Porsche 356 hade i originalutförande. De breddade hjulhusen var nödvändiga på grund av den stora turbomotorn.

Rallylegendaren Walter Röhrl körde bilen första gången 2018 och blev imponerad. Bilen väger bara 1100 kg, så det undan i svängarna. 
– Har folk inte blivit imponerande innan blir de det när man startar motorn, då tappar de hakan och står med munnarna öppna, säger Walter Röhrl.

Även axlarna och styrningen hos 356:an kommer från Porsche 930-turbo och väghållningen sägs vara i paritet med moderna sportbilar. Walter Röhrl har använt fordonet för evenemang och privata resor sedan 2018. Varje eresa antecknades noggrant i en loggbok, inklusive utetemperatur och däcktryck. Nu kan den unika Porschen med en världsberömd ägare bli din, den säljs för en hemlig summa pengar av Röhrle Mobility
– Bilen är helt unik. Det finns många bilar men bara en sådan här. Så för någon som ändå vill ha något som går att använda varje dag är den perfekt, säger Röhrl. 


LÄS MER: