Tragedin: Mercedes 300 SL värd 20 miljoner brinner

Mercedes-Benz 300 SL Måsvinge är en världens mest beundrade bilar. Men här händer det som inte får hända. En helt nyrenoverad 300 SL fattade eld under en åktur med ikonen. Ägaren fick se över 20 miljoner gå upp i rök. 

Den vackra Mercedes 300 SL var alldeles nyrenoverad i en mycket påkostad gestuareringsrocess. Ägaren sparade inga utgifter när bilen lackerades om i den vackra originalfärgen DB 218 Lindgrun Green. Interiören kläddes om i det klassiska rutiga tyget som finns i många 300 SL och bilen hade de klassiska bagageväskorna bakom sätena. Enligt obekräftade uppgifter ska det handla om bilen i Youtubefilmen här nedan.

Ägaren i USA tog en av de första åkturerna med sin 300 SL efter den påkostade renoveringen. Men det som skulle ha blivit en härlig upplevelse förbyttes i en tragedi. Bilens motor började brinna och lågor slog snabbt upp ur motorhuven. Dessvärre spred sig branden och nästan hela bilen blev offer för lågornas rov innan brandkåren anlände och kunde släcka Mercedesen. Lyckligtvis kunde ägaren kliva ur bilen och undkom oskadd, något Supercar Fails var först med att berätta om.

Det finns inga uppgifter om brandorsaken, men troligen har någonting bränslerelaterat läckage uppstått i motorrummet och hela bilen har antänts. Bilen var värd omkring 20 miljoner kronor, och kanske går det att reparera den ikoniska sportbilen, men det kommer kosta mycket möda och pengar. Mercedes 300 SL har endast producerats i 2658 exemplar och bilen introducerades 1954 på New Yorks bilsalong.