Lamborghinis nya superbil för 7 miljoner slutsåld i Sverige

Köparna är som tokiga efter Lamborghinis nya superbil Revuelto. Nu har den sålt slut både i Sverige och resten av världen ända fram till slutet av 2025. Bilen med en V12-motor med laddhybrid på totalt 1015 hästkrafter har en prislapp från cirka sju miljoner kronor. 

Lamborghini verkar ha träffat mitt i prick med nya superbilen Revuelto. Nu berättar vd Stephan Winckelmann att superbilen som kostar från sju miljoner kronor har sålt helt slut de kommande 2,5 åren – och det gäller Sverige såväl som resten av världen. Vissa trodde att den relativt sett diskreta designen skulle skrämma bort köpare, men burgna kunder står i kö för att köpa bilen.

Kanske är det den extrema  prestandan som lockar kunderna. Revuelto är Lamborghinis första laddhybrid och har en V12-motor som i kombination med tre elmotor ger 1015 hästkrafter. Det gör bilen betydligt snabbare än föregångaren Aventador. 

Även i Sverige lär bilen vara slutsåld. Det är inte officiellt hur många bilar som kommer hit, men baserat på företrädaren Aventador så kanske Sverige får ett tiotal bilar per år. Men det finns fortfarande en liten chans att få en bil genom att ställa sig på väntelista och hoppas att någon köpare som lagt handpenning hoppar av, eller ge sig till tåls till 2026.

Lamborghini Revuelto har en V12-motor på 825 hästkrafter som i kombination med tre elmotorer ger hela 1015 hästkrafter. Det är tillräckligt för en acceleration upp till 100 km/h på endast 2,5 sekunder. Bilen tar sig upp till 200 km/h på mindre än sju sekunder och farten stannar inte förrän vid 350 km/h då en fartspärr begränsar ännu snabbare framfart. Batteriet är på 3,8 kWh och kan laddas på sex minuter med hjälp av V12-motorn. Vid en laddstation tar det en halvtimme.