Första bilderna: Här är Ferraris nya Formel 1-bil för 2023

Ferrari visar upp bilen som de hoppas ska vinna F1 2023. Nya SF-23 avtäcktes under en speciell Alla hjärtans dag-presentation i Maranello. 

I måndags visade McLaren och Aston Martin upp sina nya F1-bilar och på Alla hjärtans dag var det Ferrari tur. Bilen fick som väntat namnet Ferrari SF-23, SF står för Scuderia Ferrari och 23 är förstås årtalet. 

Nya teamchefen Fredric Vasseur höll i taktpinnen under presentationen av bilen som ska sätta Red Bull på plats. 
– Det är alltid känslosamt för ett team att göra lanseringen. Mitt bidrag är väldigt litet på den här, men jag kan perfekt känna arbetet som gjorts på bilen, säger Vasseur. 

Charles Leclerc har redan tagit SF-23 på testvarv runt Ferraris egen banan Fiorano. 
– Det är en fantastisk känsla; när du är tillbaka på rätt spår är det som när du är tillbaka i skolan. Jag kan känna att alla är väldigt stolta över det utförda jobbet och den här känslan är väldigt viktig för allas motivation och för säsongen. Det kommer att bli en ganska lång säsong, men motivationen finns där och det är avgörande prestationsmässigt, säger han. 

Förväntningarna på bilen är skyhöga då Ferrari inte tagit hem ett F1-mästerskap sedan 2008 och inte ett förarmästerskap sedan Kimi Räikkönen vann 2007. Första racet med SF-23 sker i Bahrain 3-5 mars.