Bildspecial: Nu ska en äkta Batmobil filmbil från 1989 säljas

Det verkar vimla av kopior till Batmobilen. Men det här är verkligen äkta som byggdes till filmerna ”Batman” och ”Batman Returns”. Bilen ska säljas, men det kommer inte att bli billigt. 

Classic Auto Mall har en relativt udda bil i bilhallen just nu. Det handlar om en äkta Batmobil. Inte någon dålig kopia som har byggts hemma i garage. Utan det handlar om Batmans äkta bil som byggdes i slutet av 1980-talet av Pinewood studios i England. 

Bilen byggdes till filmen ”Batman” 1989 och ”Batman Returns” från 1992, men användes i första hand till att turnera runt och visa upp sig en stuntshow.

En intressant finess hos bilen är ett andra förarsäte och ratt gömd mellan det riktiga förarsätet och främre passagerarsätet. På så vis kunder stuntförarna köra bilen medan Micheal Keaton satt i sätet och agerade. I filmen har bilen jetmotor med efterbrännkammare, men i verkligen drivs bilen av el och toppar knappt 50 km/h. Räckvidden är nog inte mycket att skryta om eftersom batteriet är på 48 volt. 

Den som vill ha en äkta Batmobil får dock vara beredd på att lägga upp en hel del pengar. Bilhandlaren begär drygt 16 miljoner kronor för bilen.