Så lång räckvidd får Renaults nya elbil för två personer

Äntligen en liten och smidig elbil. Renault kommer med efterträdaren till Twizy. Nya Mobilize Duo får saxdörrar som en Lamborghini och en räckvidd på hela 14 mil. Den finns både som personbil och mopedbil. 

Renault Twizy har varit en föregångare bland små elbilar för stan. Men på vintern har det varit lite jobbigt att bilen saknat dörrar. 

Nu kommer Renault med efterträdaren Mobilize Duo som får måsvingedörrar som stänger ute vinterkylan. Bilen är rent tvåsitsig och kommer i en personbilsversion som klarar 80 km/h och som mopedbil begränsad till 45 km/h. 

Två åkande sitter på rad, precis somi Renault Twizy.

En annan god nyhet är att Mobilize Duo får betydligt längre räckvidd än Twizy. Enligt WLTP ska den nya minibilen komma 14 mil på en laddning, medan Twizy bara kom 10 mil enligt den gamla NEDC-normen. Den längre räckvidden beror bland annat på att batteriet har vuxit från 6,7 kWh till 10,4 kWh.

Mobilize Duo är något längre och smalare: 2,43 meter lång, 1,30 meter bred och 1,46 meter hög. Precis som en Lamborghini får den saxdörrar som öppnas snett uppåt. Två åkande får plats på rad i bilen. 

Renault siktar i första hand in sig på att privatpersoner ska teckna abonnemang på Mobilize Duo. Priserna är ännu inte satta.