Nordens dyraste bil – se Aston Martin Valkyrie pressas på banan

Här visas Nordens dyraste och snabbaste bil någonsin upp sig på racerbanan. Fredrik Halvorsens Aston Martin Valkyrie trollbinder bilfansen när V12:an släpps loss runt Rudskogen utanför Oslo. 

Hyperbilen Aston Martin Valkyrie har nu börjat levereras till kunderna och ett av de första exemplaren finns i Oslo. Techentreprenören Fredrik Halvorsen som köpte bilen valde den supersnygga färgen Super Nova Red till sitt exemplar.

Aston Martin Valkyrie är en de mest extrema bilar som någonsin byggts. Bilen är ett samarbete med Red Bull Racing och är mer eller mindre än Formel1-bil du kan köra på gatan. Bilen är den dyraste och snabbaste som någonsin sålts i Norden. Prislappen är 37 miljoner kronor och Aston Martin godkänner köparna innan de får köpa bilen.

Många ägare till hyperbilar låser in sina dyrgripar, men Fredrik använder bilen trots det extrema värdet och visar vad den går för. Bilen har nu släppts loss under en hel dag runt Rudskogens racerbana utanför Oslo, uppger Motor1. Banbesöket resulterade i en läcker film som ägaren generöst delar med sig av på Instagram. Motorljudet från V12:an är något alldeles extra och bilen är bedårande i Super Nova Red. 

Aston Martin Valkyrie har en 6,5-liters V12:a som tillsammans med hybridsystem lämnar 1160 hästkrafter. Accelerationen upp till 100 km/h går på endast 2,5 sekunder och toppfarten är hisnande 402 kilometer i timmen. Endast 150 exemplar av Valkyrie kommer att tillverkas.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester