VW:s elbil bäst någonsin i tyskt prestigetest

Tyska ADAC är kända för sina grundliga biltester. Nu har nya VW ID.7 korats till bästa elbilen de någonsin testat.
– VW ID.7 har knappast några svagheter, uppger ADAC.

Tyska bilistorganisationen ADAC testar varenda ny bilmodell som kommer på marknaden och gör det tämligen grundligt. Nu har de korat en ny toppmodell bland elbilarna. Ingen elbil har någonsin fått bättre betyg än nya Volkswagen ID.7. I ADAC:s betygsskala är 1 det bästa betyget och ID.7 får totalbetyget 1,5, ”Mycket bra”.

Enligt ADAC ger ID.7 Volkswagen revansch efter det skamfilade rykten på den första ID.3-modellen som inte var någon succé.
– Det här är vad man hade förväntat sig av VW redan från början.  Det extremt bekväma chassit är behagligt på vägen, även om de adaptiva dämparna, som till stor del står för detta, kostar extra. ID.7:an kör verkligen naturligt och VW lever helt upp till förväntningarna här. 

– ADAC Ecotest intygar att den stora VW-elbilen har en förbrukning på 18,1 kWh/100 km i blandad drift – inklusive laddningsbortfall. VW har tagit kritiken från tidigare ID-användare på allvar och förbättrat många punkter i ID.7, uppger ADAC.

Även Carup blev imponerad av ID.7 när vi testade bilen. Prisgapet till de billigare modellerna i ID-serien är relativt litet, och ID.7 ger kanske mest bil för pengarna. De starkaste grenarna är enligt ADAC:s stora test komfort, säkerhet, motor och miljö. Nackdelarna är att priset är högt, dragvikten relativt låg och att ID.7 saknar förvaringsutrymme under framhuven. 
LÄS MER:

MEST LÄSTA

[wpp limit=5 range='last7days' order_by='views' thumbnail_width=120 thumbnail_height=120 stats_date=1 stats_date_format='j F Y, H:i' post_html='
  • {thumb}

    {text_title}


    {date}
  • ']

    Senaste nytt

    Tester