Paniken: Här trillar taket av på nya Tesla Model Y – blir en cab

Annons

Här trillar panoramataket av – och förvandlar Teslas nya suv till en cabriolet. 
Tesla tycks ha lite kvalitetsproblem kvar att lösa med nya Model Y. 

– Efter en kort panik vände vi om och körde den nya Tesla cabrioleten tillbaka till återförsäljaren, berättar köparens son på Reddit.

Att få ut en ny elektrisk bilmodell på marknaden verkar inte alltid vara så så lätt. Fråga bara Polestar där vd:n Thomas Ingenlath tvingades gå ut och be ägarna om ursäkt i går. 

Annons

Elon Musk på Tesla vet precis vad det handlar om efter att ha lanserat fyra helt nya oprövade massmarknadsmodeller. 

Även Teslas senaste Model Y har haft en del inledande utmaningar med kvaliteten, bland annat bälten suttit löst och monteringskvaliteten ifrågasatts. 

Annons

Men ingen har nog upplevt ett så galet fel som den här nyblivne Model Y-ägaren. På Twitter delar han med sig av en film och hävdar att bilen tappade panoramataket direkt när han körde hem efter leveransen. 

Model Y har en enda stor glasruta som sträcker sig över  hela taket, och på filmen som ägaren laddat upp är hela taket borta och har förvandlat bilen till en cabriolet. 

Annons

– Min pappa köpte en helt ny modell Y idag, och han tog med mig för att plocka upp den ifall han behövde hjälp med tekniska problem. Allt gick bra och vi körde hem när vi började höra massor av vindbrus. Jag trodde kanske att ett fönster var öppet men efter en minut blåste hela glastaket av. Efter en kort panik vände vi om och körde den nya Tesla cabrioleten tillbaka till återförsäljaren, berättar köparens son på Reddit.

Enligt elbilssajten Electrek som varit i kontakt med föraren har infästningen och tätningen av taket troligen varit felaktig. 

– Chefen på återförsäljaren sa att antingen var tätningen på taket felaktig eller att fabriken bara glömde att täta taket. Om detta är ett återkommande problem kan många människor skadas. 

Annons

Köp din Tesla Model y online

Senaste nytt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *