Superbilarna som övergavs av sina ägare – stått i åratal och förfallit

Här är superbilarna som övergivits av sina ägare och lämnats att förfalla i åratal. 
Bilderna får ögonen att tåras på vissa bilentusiaster. 
Bakom bilarnas tragiska öde ligger ofta att ägarna hamnat i ekonomiska problem, jagas för brott eller råkat ut för en olycka. 
Men det händer att de till slut hamnar i händerna på någon som räddar bilarna.

Det är inte bara gamla rishögar som lämnas åt sitt öde i vägkanten efter att bilen gått sönder eller krockats. Märkligt nog kommer hela tiden nyheten om att superbilar för miljoner överges och lämnas åt sitt öde av ägare. Trots det höga värdet kan bilarna bli stående i åratal och förfaller och förstås. 

Hur någon kan överge en drömbil värd miljoner är svårt att förstå, men ofta är anledningen att ägaren hamnat i ekonomiskt trångmål, tagit stora lån eller jagas av polisen för brott. Det kan också handla om bilar som beslagtagits av polisen och sedan glöms bort. Ibland ligger verkligt tragiska händelser som olyckor och dödsfall bakom att superbilar blir stående helt övergiven. 

Här är några av de mest uppmärksammade fallen av övergivna superbilar de senaste åren. 

Ferrari Testarossa
Testarossa blev en riktig 80-talsikon när den debuterade 1984 och hamnade på många pojkrumsväggar bredvid Ferrari Testarossa. Det är en av de vanligaste Ferrari-bilarna med över 10 000 tillverkade exemplar. Men bara för det är det synd att låta bilen förfalla helt. Det här exemplaret upptäcktes alldeles nyigen av en Ferrarientusiast efter att ha stått parkerad på en gata i Puerto Rico i 17 år. Bilen är svårt skadad av solen. 

Porsche Carrera Gt
Carrera GT är en av de mest åtråvärda Porsche-modellerna som producerats under senare år. Bilen har en underbar V10-motor utan turbo som lämnar 612 hk. Alldeles nyligen rapporterades att det här exemplaret blivit stående bortglömt i nio år hos en nedlagd kinesisk bilhandlare där bilen upptäcktes för en månad sedan. Som tur är verkar bilen vara i nyskick under dammet. Men motor och annat kräver naturligtvis omsorg. 

Ferrari F40
Det här är en av världens mest berömda övergivna bilar. Uday Hussein tvingades lämna sin älskade Ferrari F40 när regimen i Irak störtades. Bilen räddades undan kriget och har stått gömd fram tills att den upptäcktes nyligen. Den är lagad med delar som inte kommer från Ferrari, så den som blir ny ägare kan se fram emot mycket arbete. 

Ferrari Enzo
Bilderna på Ferrari Enzon fick stor uppmärksamhet när de började uppmärksammas för några år sedan. Bilen stod övergiven i åratal i närheten av flygplatsen i Dubai innan polisen beslagtog Enzon. Där blev den stående i flera år. Den sägs tillhöra en brittisk affärsman som dumpade den för att fly undan rättvisan. För några år sedan flyttades till ett täckt lager, vad som hänt sedan dess är okänt. Kanske står den där fortfarande. 

Lamborghini Diablo SE
Den här Lamborghini Diablo upptäckts längst in på en parkeringsplats i Österrike i jul i 2015. Damm och grafitti tyder på att den stått där länge. Det är dessutom ingen vanlig Diablo, utan jubileumsmodellen som firade Lamborghinis 30-årsjubileum. Bara 150 exemplar har tillverkats.

Mercedes Benz SLR Mclaren
Den här SLR McLaren hittades övergiven första gången 2011 efter att den beslagtagits av tjeckisk polis. Ägaren anklagas för stöld i en utredning om en leasinghärva. När fotografen 2017 återvände till parkeringen där bilen stod 2011 så stod superbilen kvar, helt orörd. Och det sägs att den står där fortfarande och bryts ner av vädrets makter. 

Lamborghini Gallardo
Visserligen är Gallardo den vanligaste Lamborghinin med hela 14 000 tillverkade exemplar, men det känns ändå väldigt onödigt att låta en så fin sportbil förfalla helt. Det här exemplaret hittades i Dubai, där det tyvärr inte är en helt ovanlig syn med övergivna superbilar. 

Audi R8
Audi R8 är en av Audis mest uppskattade modeller bland bilentusiaster och bilen bjuder på Lamborghini-prestanda i Audi-kläder. Det här exemplaret såldes 2016 av den indiska cricket-stjärnan Virat Kohli. Men den nya ägaren greps för en callcenter-scam, och bilen övergavs. Sedan beslagtogs den av polisen i Mumbai, och sedan dess har den blivit stående.

Ferrari 599 GTB
Ägaren till den här Ferrari 599 GTB körde sin bil i Kina utan försäkring och registrering och råkade ut för en olycka. Det var mycket dumt gjort, nu är den beslagtagen av polisen och kan inte längre registreras eller köras i Kina. Till slut auktionerade polisen bort bilen för 250 dollar, men ett litet krux är att den inte får köras eller flyttas ut från Kina. Men den som lyckas få den ut ur landet gör tidernas klipp. 

Jaguar Xj220
Under en period var Jaguar XJ220 världens snabbaste produktionsbil med en toppfart på över 350 km/h. En sådan bil kan väl inte överges? Jo, den här bilen står i öknen utanför Qatar och förfaller. Enligt sägnen så köptes bilen av en arabisk miljardär som tröttnade på bilen och slängde bort nycklarna. 

Ferrari 512BBi
Med bara drygt 1000 mil på mätaren hade den gamla ägaren låtit den exklusiva Ferrari 512 BBi:n stå på en garageuppfart i 12 år och förfalla. Men Youtubern Ratarossa fick till slut nys om bilen och lyckades köpa den av den gamla ägaren. Nu är bilen tack och lov på väg att räddas.

Köp din övergivna bilar online

Senaste nytt