Stort fall för Volvo Cars på börsen

Geelys försäljning av 100 miljoner aktier fick Volvo Cars börskurs att rasa. Aktien föll 11 procent på fredagsmorgonen till den lägsta kursen någonsin. 

Enligt Geelys svenske talesman Stefan Lundin är det inte i första hand kapitalbehov som gör att Geely valt att sälja 100 miljoner aktier för 3,7 miljarder kronor. Syftet sägs istället vara att öka den så kallade free floaten, aktier som inte är låsta av storägare. 

Försäljningen av de 100 miljoner aktierna genomfördes på den nya bottennivån 37 kronor. Affären fick Volvo Cars att rasa med 11 procent till nytt all-time-low: 36,67 kronor. Det betyder att de som tecknade sig i Volvos börsintroduktion för två år sedan har fått se aktien gå ner med 31 procent. Som mest har aktien varit uppe i 90 kronor. 

Volvo Cars pressas hårt av de stora förlusterna i dotterbolaget Polestar. Nyligen fick Volvo skjuta till 2,2 miljarder kronor i nya lån och Geely sköt till 3,8 miljarder kronor. Polestar har flaggat att de behöver få ytterligare 14 miljarder kronor i kapitaltillskott för att nå positivt kassaflöde år 2025.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester