Se Koenigsegg krossa banrekordet på Gotland Ring

Här krossar Koenigsegg Jesko Attack banrekordet på Gotland Ring. Utan att pressas särskilt hårt var den svenska hyperbilen nästan åtta sekunder snabbare än Porsche GT3RS MR. 

Koenigsegg Jesko Attack är banversionen av den nya svenska hyperbilen. Attack har en stor bakspoiler och en speciell aerodynamik för att ge maximalt downforce på bana.  Leveranserna av modellen har just startat, så ännu har vi inte fått se mycket av vad den går för på banan. 

Men nu ger Koenigsegg ett första smakprov. De har nu publicerat en film på Youtube som visar hur bilen står banrekord på Gotland Ring i september 2023. Gotland Ring är känd för att vara en lång och teknisk bana med stora höjdskillnader och tvära kurvor, inte helt olik Nürburgring.  

När rekordet slogs var temperaturen 18 grader och Koenigsegg hade tankat bilen med 98 oktan bensin istället för E85. Det betyder att effekten var begränsad till 1280 hästkrafter istället för 1625. Ändå lyckades Jesko krossa banrekordet. Det snabbaste varv som tidigare körts ska vara 3:04.83 med en Porsche GT3RS MR. Koenigsegg Jesko dundrade runt på 2:56.97, nästan åtta sekunder snabbare!

To provide a glimpse into the level of performance, here’s a lap of the Jesko Attack at Gotland Ring in September 2023. Gotland Ring is one of the longer tracks in Europe, at 7.3km. It has a number of jumps and undulations, presenting similar challenges to the even longer Nürburgring. 
– Testföraren Niklas Lilja sade att han pushade Jesko  till ungefär 90 procent av bilens potential, eftersom vi inte var där för rekord, utan testning och marknadsaktiviteter, uppger Koenigsegg.  
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester