Se förvandlingen: Saab 900 Aero finare än ny med hjälp av lera och torris

Hur blank kan en gammal Saab 900 Aero T16 från 80-talet bli? Efter en veckas putsande ser bilen finare ut än när den var ny. Häng med när rekond-gurun I am detailing förvandlar en Saab Aero!

Konsten att rekonditionera och polera upp en bil till nyskick fascinerar allt fler. Filmer där snygga bilar lyfts oanade höjder har blivit en helt egen nisch på Youtube. Senast i raden att få en total makeover är en Saab 900 Aero från 1980-talets slut. Rekondgurun I am detailing gör bilen mer blänkande än när den lämnade Trollhättan för drygt 30 år sedan. 

Under en vecka gjordes chassit, motorrummet och hjulhusen rent med torris. Lackeringen fick en djuprengöring med lera, dessutom korrigerades olika fläckar med färg, hjul och olika karossdelar polerades grundligt i omgångar. Vissa saker demonterades för att kunna putsas upp. Bromsoken målades om och varenda vrå av interiören dammsögs. Lädret rengjordes med Swissvax Leather Milk och behandlades med Ethos Graphene Pro keramisk beläggning.
– Denna underbara klassiker är en så rolig bil. Om du någonsin har kört en, kommer du att förstå varför ägare älskar den här bilen så mycket. 

Om du inte orkar putsa upp din Saab går det att köpa en nästan ny. Just nu säljs en Saab 900 Aero med mindre än 3000 mil på mätaren på en svensk auktion. Bilen har haft en enda ägare sedan ny. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester