Ny Tesla-modell nästa år – Musk lovar revolution

Nu bekräftar Tesla och Elon Musk att deras nya billiga modell börjar tillverkas under andra halvan av 2025. Bilen lovas vara helt revolutionerande på flera sätt. 
– Den kommer inte bara att förändra design från grunden, utan också tillverkning. Ett revolutionerande tillverkningssystem mycket mer än någon annan fabrik i världen, med bred marginal, säger Elon Musk. 

Uppgifterna visade sig vara sanna, Tesla lovar att börja producera sin nya billiga kompakta elbil under andra halvan av 2025. Företaget varnar för lägre tillväxt under 2024 då de är så upptagna med utvecklingen av den nya bilen. Men sedan ska den nya bilen sätta fart på Tesla igen. Produktionen startar först i Gigafactory Texas, men bilen ska också byggas i Berlinfabriken i Europa och i en ny fabrik i Mexiko. 

–Vårt företag befinner sig för närvarande mellan två stora tillväxtvågor: den första började med den globala expansionen av Model 3/Y-plattformen och den nästa som vi tror kommer att initieras av den globala expansionen av nästa generations fordonsplattform. År 2024 kan tillväxttakten för vår fordonsvolym vara avsevärt lägre än tillväxttakten som uppnåddes 2023, eftersom våra team arbetar med lanseringen av nästa generations fordon på Gigafactory Texas, uppger Tesla i sin kvartalsrapport.

Tesla har tidigare uppgett att den kompakta bilen ska få ett batteri på 53 kWh.

Tesla lovar i rapporten att bilen ska revolutionera hur fordon tillverkas.Elon Musk bekräftade uppgifterna i nattens analytikersamtal, och flaggar dessutom för att Tesla ska bygga nya fabriker för den nya bilen.
– För flera år sedan sa jag att den kanske viktigaste konkurrenskraften hos Tesla i framtiden kommer att vara tillverkningsteknologi. Och du kommer verkligen att se att det kommer till användning med vårt nästa generations fordon. Den första tillverkningsplatsen för detta kommer att vara i vår Gigafactory i Austin, Texas. Och sedan kommer vi att följa upp det med andra platser runt om i världen. Fabriken som kommer att byggas i Mexiko kommer att bli tvåa, och sedan kommer vi att leta efter en tredje plats, kanske i slutet av detta år eller tidigt nästa år utanför Nordamerika.

Om bilen verkligen blir klar till 2025 återstår att se, Tesla har en historia att missa sina tidsmål när det kommer till bilutveckling. Men Elon Musk lovar att själv sova i fabriken för att allt ska gå bra.
– Vi räknar för närvarande med att starta produktionen andra halvåret nästa år. Det kommer att bli en utmanande produktionsstart. Jag kommer att sova på linjen praktiskt taget. I själva verket inte bara praktiskt taget, vi kommer göra det, säger Elon Musk.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester