Mercedes avslöjar monsterversion av G-klass: ”Sista i sitt slag”

Mercedes-AMG avslöjar en ny monsterversion av G-klass. Nya Mercedes-AMG G 63 4×4 Squared är kraftigt förhöjd och har en V8-motor på 585 hästkrafter. 
Det är sista chansen att köpa monsterbilen –Mercedes kallar den ”den sista i sitt slag”.

Mercedes G-klass har varit säljstoppad under en period då en uppdatering av modellen varit på gång, och modellen dragits med enormt långa leveranstider. Nu är den tillbaka med besked. På ägarforumet Mercedes Me avslöjar Mercedes-AMG den nya G 63 4×4 Squared, vilket Autoblog var först med. Det är en kraftigt förhöjd monsterversion av G-klass som ersätter de tidigare modellerna 4×4² och 6×6.

Bilen har en markfrigång på 35 centimeter och kan vada i vatten som är 90 centimeter djupt. Perfekt på stadsgatorna.

Bilen har enorma hjul och en markfrigång på 35 centimeter och ett vaddjup på 90 centimeter. G 63 4×4 Squared får V8 på fyra liter och 585 hästkrafter. Det är 163 hästkrafter fler än den gamla G 500 4×4². Andra nyheter är en förbättrad fjädring och nya portalaxlar. 

Extraljusena sitter i en kolfiberbox.

Bilen får förstås ett tuffare utseende också. Stänkskärmarna är breddade med kolfiber. På taket finns två stora extraljus i en kolfiberbox, jag viktbesparingen måste vara viktig på denna bil. Du kan även få skyddslisterna i kolfiber, så att bilen blir mer ömtålig. 

Inredningen har också uppgraderats med exklusivt nappaläder och du kan få trägolv i bagaget som tillval. Bilen finns bara att köpa under en begränsad tid och Mercedes säger att den är ”den sista i sitt slag”. Nästa G-klass blir elektrisk och kommer inom ett par år.