Kunde inte växla manuellt – kraschade superbil värd 7 miljoner

Ägaren hade precis ropat in sin Ford GT Heritage Edition för sju miljoner kronor. Men han var ovan vid manuell låda och kraschade den unika superbilen. Bilen var dessutom oförsäkrad, oskattad och föraren hade indraget körkort. 
– Jag vill inte att folk ska tro att jag körde race i 150 km/h, jag körde bara i 55 km/h, säger den olycklige bilägaren Robert Guarini. 

Bara 343 exemplar har tillverkats av Ford GT Heritage Edition. Bilen har 550 hästkrafter från sin V8-motor och en sexväxlad manuell låda. 0-100 km/h går på 3,5 sekunder om du klarar växlingarna. Robert Guarini hade för mindre än en månad sedan köpt sin GT på Barrett Jacksons auktion för sju miljoner kronor

Bilturen i Boca Raton, Florida slutade dock olyckligt för 50-åringen. Enligt polisen fick han sladd och frontalkrockade med en palm eftersom han var ”okunnig om hur man kör med manuell växellåda. Föraren uppger dock för Road & Track att det inte var den enda orsaken. Enligt Guarini ska bilen ha haft gamla däck, trottoaren var lerig och bilen hade nyss rekondats. Allt sammantaget ska ha fått superbilen att sladda okontrollerat. 
– Jag körde bara i 55 km/h, säger han till Road & Track.  

Bilder som ögonvittnen på planen lagt upp på Facebook visar att bilen fått rejäla skador, även om den troligen går att laga. Krockkuddarna har utlösts och bilen har kanat en bra bit efter träffen mot palmen. 

För Robert Guarini lär det bli en dyr historia. Polisen uppger att superbilen varken var försäkrad eller påställd, dessutom hade föraren indraget körkort. Enligt Guarini beror på det indragna körkortet på ett skrivfel.