Första testerna: Så praktisk är elbilen Peugeot E-5008

Nu har de första testerna gjorts på Peugeot E-5008 som blir ett lågprisalternativ till Tesla Model X, Kia EV9 och Volvo EX90. Elbilen har en räckvidd på 65 mil och erbjuder sju platser totalt.
Peugeots sjusitsiga elbil erbjuder stor praktiskhet och med en imponerande stil, skriver Autoexpress.

Peugeot nya bjässe har en teknik som i stora delar bygger på E-3008, men E-5008 är betydligt större. Totalt finns det plats för sju personer och bilens axelavstånd ligger på 2,9 meter. Ifall du fäller ner de bakre sätena får du in 748 liter i bagaget. Längden hos E-3008 ligger på 4,8 meter. 

Modellen kommer att bli ett mindre lågprisalternativ till sjusitsiga elbilar Tesla Model X, Kia EV9 och Volvo EX90. E-5008 kommer antingen med ett batteri med en kapacitet på 73 kWh eller 96 kWh i kapacitet. Det större batteriet har en räckvidd på 65 mil och det mindre 50 mil. 

Bilens laddhastighet maxar till 160 kW och kommer göra det möjligt att ladda från 20-80 procent av 65 mil räckvidd på 30 minuter. Nu ska vi ta en titt på vad journalisterna tyckte om Peugeots nya elbil när de fick provköra den. 

Recension Youtube Peugeot E-5008

Recension Peugeot E-5008 Auto Car

Auto Car är en motortidning som fick testa nya E-5008 och gav den ett betyg på fyra av fem stjärnor. De hyllar bilens rymlighet, tilltalande interiör och effektiva körning. Negativa saker de lyfter med elbilen är dess exteriör.
– Den är smart, den känns stilren inifrån och ut, den är inte så stor att den är vidrig, men den är tillräckligt stor inuti för att ha plats för fyra långa vuxna och ett par äldre barn med lätthet, skriver Auto Car. ‘

Recension Peugeot E-5008 Auto Express

Motortidningen Auto Express har också prövat Peugeots nya bjässe och ger den ett betyg på fyra av fem stjärnor. De hyllar bilens räckvidd och rymliga interiör, men kritiserar bilens körupplevelse.
– Nya Peugeot 5008 balanserar stil och substans väldigt bra, och blandar den så viktiga wow-faktorn med mer utrymme för passagerare och deras grejer än den redan mycket rymliga utgående modellen. Den elektriska versionen kommer säkerligen att göra andra elbilstillverkare nervösa, skriver Auto Express. 

Recension Peugeot E-5008 What Car? 

Fyra av fem stjärnor gav What Car? efter att de testat nya E-5008. De hyllar bilens interiör och sju säten. En negativ aspekt med bilen de lyfter är bilens körstil.
– The Peugeot e-5008 is a fantastically practical seven-seat electric SUV with a very long electric range. There are other rival all-electric SUVs that are better on the road, but none that also offer seven seats in this price bracket, skriver What Car?. 

Recension Peugeot E-5008 Parkers

Parkers är en motortidning som testat nya Peugeot-modellen och ger den 3,9 nio stjärnor av fem. De hyllar bilens interiör, sju säten och obesvärad körstil. Saker de inte gillar med elbilen är dess tyngd och pris.
– Om du behöver en elbil med sju säten och vill att din bil ska ha en viss stil, är Peugeot E-5008 en enkel rekommendation. Peugeot E-3008 enkla dynamik och (hittills) blygsamma prestanda är mindre ett problem i den här konfigurationen och stilen fungerar utan tvekan ännu bättre i denna längre,men mer eleganta form. Det kommer att bli dyrt, men designen och kvaliteten som för närvarande visas på Peugeot kan bara vara tillräckligt bra för att backa upp det, skriver Parkers

Recension Peugeot E-5008 Nevo

Nevo ger inget betyg på nya E-5008, men hyllar bilens räckvidd och pris.
– Detta är ett utmärkt tillskott till elbilssegmentet för alla med en stor familj. Som en av de få elektriska 7-sitsarna på marknaden för närvarande utmärker sig Peugeot e-5008 med sitt konkurrenskraftiga pris, eleganta kabin och imponerande utbud. Det är definitivt ett övertygande alternativ som är värt att överväga för dem som vill byta till elektrisk, skriver Nevo.
LÄS MER: