Emirens extrema Mercedes säljs i Sverige: 750 hk

Nu säljs en av Sveriges mest extrema Mercedes-bilar. Bilen köptes nya Emiren av Qatar 2013. Bara ett enda exemplar finns av CLS63 Stealth med 750 hästkrafter från tyska trimmar GSC. Hastighetsmätaren är graderad till 400 km/h.

Redan i originalutförande var Mercedes CLS63 AMG från 2013 en mycket potent bil. V8:an med dubbelturbo lämnar 557 hästkrafter, vilket är mer än nog för de flesta. Men heikh Meshal Rahman al Thani, Emiren av Qatar nöjde sig inte med det. Han sinade bilen till tyska tunern GSC, German Special Customs. De byggde om den till ”Stealth 750”.

De gav bilen nya större turboaggregat, ett specialbyggt avgassystem och ett uppdaterat kylsystem som tog V8:an hela vägen upp till 750 hästkrafter. Dessutom uppgraderas chassit och bilen fick minst sagt en tuffare exteriör. Hastighetsmätaren är graderad hela vägen upp till 400 km/h, och det kan behövas. 
–  Ett orange argt högljutt vapen, uppger Garage 11 som säljer bilen.

Den uppseendeväckande Mercedesen har ett helt nytt utseende tack vare widebodykit från GSC. Dessutom finns ett antal kolfiberdetaljer. Insidan är minst lika häftig med orange skinnklädsel och dekorpaneler i läder. Som grädde på moset finns en stjärnhimmel i taket, som annars bara finns i Rolls-Royce. 

Bilen är inte direkt billig. Men med tanke på att nypriset enligt Garage 11 låg på 500 000 euro så får 999 500 kronor betraktas som ett relativt facilt pris för en helt unik Mercedes-Benz. 
– Onekligen inte en bil för alla men onekligen ett unikt ark ur Mercedes historien, uppger Garage 11

LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester