BMW M5 med 1000 hk – kör ifrån superbilar – blixtsnabb till 315 km/h

Nya BMW M5 Competition är en fantastisk prestandabil redan i originalutförande. 
Men när den trimmas till 1000 hk kan den äta superbilar till frukost. 
Här tar den sig an nya Porsche 911 Turbo S Cabriolet i ett dragrace – och i det andra klippet visar bilen vad den kan på autobahn. 

I originalutförande har BMW M5 Competetion 625 hk, vilket är fullt tillräckligt för de flesta. Men det finns förare som vill ha ännu mer, poch för dem har Evolve utvecklat sin steg 3-uppgradering. Bilen får 1000 hk vilket gör att den får bätre fartresurser än många superbilar.

CarWow bestämde sig för att testa vad den går för mot en av årets snabbaste superbilar, Porsche 911 Turbo S Cabriolet. Vi kan säga som så att BMW:n med 1000 hk inte blir frånakt, förutom i starten… M5:an klarar kvartsmilen på 10 sekunder blankt, en otrolig tid för en femsitsig sedan som är gatlegal. Det är den snabbaste tid CarWow någonsin noterat på kvartsmilen i sina tester.

Men det är inte bara i ett dragrace M5:an med 1000 hk briljerar. AutoTopNL har gjort sig kända för att testa superbilar på autobahn med fri fart. Utan större dramatik drar de upp BMW:n i 315 km/h. Bilen tar sig snabbt upp till 315 km/h och verkar lika stabil som en superbil i den farten. Om det finns en fartspärr vid 315, eller om AutoTopNL inte ville köra fortare är oklart, men bilen hade mycket mer att ge vid den hastigheten.

Bakom de 1000 hk finns en hel del godsaker som Evolve stoppat in i motorn. Den har smidda kolvar, större turboaggregat och vatten-metanol-insprutning. Effekten är dock så hög att lauch-kontrollen har fått programmeras om för att inte släppa loss all effekt, för då skulle växellådan sprängas. 

Köp din BMW M5 Competition online

Senaste nytt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *