De tar fram en modern version av Saab 900 Turbo

Saknaden av Saab är större än någonsin – vilket märks tydligt när allt fler restomods av bilmärket dyker upp. En av dessa är en Saab 900 Turbo av Retropowercars.
– Vi börjar äntligen närma oss slutförandet, säger George, från Retropowercars. 

Saabs varumärke blir bara starkare för varje år som går trots att det snart var 12 år sedan företaget gick i graven. Hoppet att Saab en dag ska återuppstå lever kvar i många och därför är det ingen slump att allt fler väljer att utföra restomods på olika Saab-bilar. 

Restomod är en av de hetaste trenderna inom bilvärlden. Koncepten går ut på att man tar en äldre bil och renoverar den, samtidigt som den får ett flertal modifikationer. Så gott som alla delar på bilen byts ut mot moderna komponenter, men det klassiska utseendet behålls. 

Efterfrågan på restomods växer hela tiden och tidigare har vi skrivit om en Saab 900 Turbo som belgiska Saabjorn skulle restomodda. Den skulle bli klar någon gång under 2024 och då få en tvåliters turbofyra på 350 hästkrafter och Aero-inspirerad design. 

Nu har nästa Saab 900 Turbo som modern restomod dykt upp. Brittiska Retropowercars ligger bakom projektet och deras designer George börjar närma sig slutförandet av dess design.
– Jag har jobbat med denna Saab de senaste, jag vet inte ens hur länge, men det har gått månader, säger George. 

George visar upp bilen i Photoshop som ser ut att vara i stort sett klar. Processen med dess design har tagit lång tid då köparen hela tiden fått komma med feedback kring hur han vill att bilen ska se ut.
– Förhoppningsvis kommer han godkänna hur den ser ut nu, men det lär inte hända, säger George. 

Om ägaren godkänner bilens design är nästa steg att finputsa detaljer i Photoshop och vad som kommer hända efter det avslöjar aldrig George. Än så länge verkar Retropowercars enbart ha tagit fram den restomoddade 900 Turbons design. Vad företaget kommer göra med Saabs klassiska tvålitersmotor med 16 ventiler, turbo och intercooler återstår att se.
LÄS MER: