Ulf Brunnberg mister körkort: ”Polisen njöt”

Skådespelaren Ulf Brunnberg, 77, körde 51 km/h på en 30-väg och stoppades av polisen. Nu har han fått sitt körkort indraget.
– Jag körde en kilometer för fort och polisen njöt, såg jag. Det var en bonus: ”Titta, Brunnberg”, säger han i SVT:s Cyklopernas Land. 

Ulf Brunnberg har mist sitt körkort i två månader. Förra drygt en månad sedan körde han 51 km/h på en 30-väg och blev tagen av polisen. Ett brott som bedöms av Transportstyrelsen som “allvarlig överträdelse”. Förutom sitt indragna körkort fick skådespelaren även en bot på 3200 kronor.
– Det finns ingen empati, ingen förståelse, det finns ingenting att diskutera. De går på i ullstrumporna, de tar ingen hänsyn, säger han till Expressen. 

När Ulf Brunnberg blev tagen av poliserna valde han att hålla sig lugn. Att käfta emot brukar inte ge någon effekt, enligt honom själv.
– Det är ingen idé att gå i klinch med myndighetspersoner, det eskalerar bara och blir värre. Så det är bättre att hålla käften och hålla med, säger han till Expressen. 

Jönssonligan-skådespelaren bor långt ut på Lidingö och använder bil i de flesta ärenden utanför huset. Nu när han inte får köra på två månader har livet blivit annorlunda.
– Man får verkligen känna på hur det är att vara utan bil, säger han.
– Jag åker taxi så att det står härliga till, fortsätter han.
LÄS MER: