Höll sina Corvetter gömda – ända in i döden

En gömd samling med 21 Corvetter avslöjades i Wisconsin. William Slaven höll sin hemlighet dold för alla. Men efter hans död gick det upp för familjen vad han höll på med alla dessa år.

Det var bara mamma som hade sagt William. Alla andra i Jefferson kallade honom BIll. När William Slaven gick bort i Fort Atkins, Wisconsin förra året lämnade han efter sig en makalös hemlighet. I barndomen hade den här snälla farbrorn varit en riktig odåga, hela Jeffersons plågoris. Bill strök runt med sin eviga följeslagare Bob och hittade på allsköns rackartyg. Men allt eftersom åren flöt på, lugnade han ner sig och blev hela stans älsklingsgubbe.

Men ingen visste vad som gömde sig i hans lador. En otrolig samling av Corvetter från alla decennier mellan premiäråret 1953 och 1990-talet. Kärleken till Corvetter började redan i skolan. Bill och Bob ansågs vara en och samma i Jefferson. Istället för att lyssna på skolan lade sin själ i Corvetter. Från att den första Roadstern dök upp 1953 till början av 1990-talet, då Bill började trappa ner. 

En sådan Roadster fanns såklart i hans samling som auktionerades ut under helgen.  Bill och Bob gick till normala jobb, gifte sig och fick barn. Om söndagen grillade familjerna tillsammans och spelade baseboll. Men när ingen såg på satt de här båda i garaget och sökte som två detektiver efter övergivna Corvetter och delar över hela USA.

Bob var affärsmässig och tänkte på varenda cent. Han putsade upp och sålde sina, medan Bill sparade dem hemma på gården. När han tog sitt sista andetag i maj 2023 och familjen kom dit för att göra huset redo att säljas, hittade man 21 Corvetter. Tyvärr var de flesta nedgångna och är i stort behov av kärlek och tekniskt kunnande. Men ingen var bortom räddning.

Förutom Roadstern från 1953 fanns också en Stingray Split Window från 1963. Därutöver även modeller under fem decennier. För att inte tala om alla souvenirer. Bill hade samlat på sig allt från skyltar, reservdelar och reklam. För alla som älskar Corvetter var den stora auktionen på Jefferson Fairgrounds i lördags en riktig fest. Dessutom drog hans efterlevande in en hel del pengar. 
LÄS MER: