Porsches revolution: Tar patent på sextaktsmotor

Nya patent visar att Porsche arbetar med en ny revolutionerande motor. Porsche har tagit fram en sextaktsmotor.

I dag är de flesta förbränningsmotorerna av typen fyrtaktsmotorerMen Porsche verkar nu vilja spetsa till detta koncept ytterligare med en helt ny design.  Genom att lägga till ytterligare kompression och ett kraftslag till processen verkar det som Porsche har planer på att få  till sex indviduella slag som kan delas upp i två trekvartssekvenser. Detta kommer då bli en revolutionerande sextaktsmotor som biltillverkaren nu tagit patent på hos US Patent and Trademark Office, skriver Motor1. 

I ritningarna som Porsche skickat in går det att se hur de har en vevaxel som snurrar på en ring med två koncentriska cirklar, som tillför mer kraft och kompressionsslag till cykeln. I en vanlig motor ger bara var fjärde slag en riktigt kraft, men med denna design kommer var tredje slag att ge kraft i stället. 

Snart kanske vi får se Porsche 911 med en sextaktsmotor.

Ifall denna nya typ av design faktiskt kommer vara något som får se dagens ljus återstår att se. Fördelarna med sextaktsmotorn är mer kraft, men nackdelarna är att allting blir mycket mer komplicerat. Något patentansökan visar dock är att Porsche inte verkar ha gett upp på förbränningsmotorer helt och hållet än i alla fall.
LÄS MER: