Clarksons erkännande: Slutar på grund av elbilar

Jeremy Clarkson har förlorat motorpassionen – på grund av elbilar. Det avslöjar han i finalavsnittet av “The Grand Tour”.
– Det finns många anledningar till att vi avslutar hela den här showen och avslutar den, men för mig är en av de viktigaste att jag helt enkelt inte är intresserad av elbilar, säger Clarkson.

I fredags ringlade kön lång till Jeremy Clarksons nya pub i Cotswold. Det var premiär för det sista avsnittet någonsin av “The Grand Tour”, avsnittet då han, James May och Richard Hammond skulle skiljas åt för alltid.

De som lyckats komma över en biljett samlades och köpte öl som bryggts från ingredienser som växt på Clarksons “Didly Squat Farm”, som känns igen från det uppmärksammade tv-programmet “Clarksons Farm”.

Jeremy Clarkson (64), är känd för att vara frispråkig. När det nu var dags för det sista avsnittet passade han på att öppna upp Pandoras ask och avslöja en hel del hemligheter. Och att han förlorat gnistan för motorer var kanske det som berörde folk mest. En dryg timme in i det nya avsnittet kom bekännelsen.

– Det finns många anledningar till att vi avslutar hela den här showen och avslutar den, men för mig är en av de viktigaste att jag helt enkelt inte är intresserad av elbilar . Det finns “vita” produktnischer, det finns några tvättmaskiner, vissa mikrovågsugnar. Du kan inte recensera dem, du kan inte njuta av dem, de är bara nonsens, säger Clarkson.

Publiken visste inte riktigt hur de skulle reagera. Men den gamle tv-kändisen var i sitt esse och fortsatte att orera.
– Jag tycker att moderna bilar är rent skräp och man kan inte se skillnad på märkena längre. Jag bryr mig inte om bilar längre, jag har förlorat passionen, sa han. 

Därefter, precis som det brukar göra, halkade han in på barspåret. Jeremy Clarkson avslöjade hur de lastade flygplanet fullt med öl inför avresan till Afrika..
– Vi hade plats kvar på planet och det fyllde vi med öl, man ska tänka på att vi var 70 personer, sa Clarkson.

Han bjöd också på en hel del gamla anekdoter från alla år som trion rest runt i världen och prövat bilar. I Argentina ställde de till stor skandal. Clarkson, Hammond och May skrev siffran 82 på en bil. Det kopplade argentinarna med Falklandskriget det året och de fick snabbt bege sig därifrån.

En gång i den amerikanska södern jagades de ut från en stad eftersom man skrivit obscena ord på bilarna. Clarkson var också självkritisk och kunde uppvisa en uppfriskande självdistans.
– Man sa att vi var så inflytelserika, men jag sågade Ford Orion, sedan blev den bästsäljande i Storbritannien, skämtade Clarkson.

Men nu är det sista avsnittet sänt och han drar sig tillbaka från bilarnas värld. Istället ska Jeremy Clarkson sköta sin gård och oja sig över alla krämpor som smyger sig fram. Han avslöjade nämligen också att han oroade sig över att hamna i ett ålderdomshem.