Så lång räckvidd kan nya Tesla Model Y få

Tesla Juniper, den uppdaterade Model Y, verkar inte vara allt för långt borta. Bilen kommer med en uppdaterad interiör och exteriör. Enligt obekräftade uppgifter i flera medier får bilen ett batteri på 95 kWh som kan ge räckvidd på upp till 75 mil.

Vi är snart ett år efter att Model 3 Highland-produktionen startade, och än finns inga tecken på att Tesla inom en snar framtid kommer att starta produktion av den uppdaterade Model Y. Elon Musk har sagt att den nya modellen inte ska komma förrän nästa år.

När den nya Model Y, eller Juniper som den kallas väl lanseras, kan man vänta sig ett antal uppdateringar. Efter att spionbilder dykt upp på en ljusramp har bland annat Sugardesign_1 gjort renderingar av hur bilen kan se ut. Dessutom utlovas högre kvalitet interiört och en uppdaterad förarmiljö med stämningsbelysning och luftkonditionerade säten.

Nyligen har även rykten dykt upp från flera håll, från bland annat Autoplus och Autoevolution, som hävdar att den förnyade Model Y kommer ha ett mycket större batteripaket än den nuvarande modellen. Med tanke på att den nuvarande Model Y har ett batteri på 75 kWh för varianterna Long Range och Performance, skulle det ryktade 95 kWh-batteriet representera en kapacitetsökning på 26 %. För den bakhjulsdrivna modellen med längst räckvidd skulle det kunna innebära en räckvidd på 75 mil enligt WLTP. Den fyrhjulsdrivna Long Range-modellen skulle kunna få en räckvidd på 71 mil.
LÄS MER: