Garanti mot skilsmässa på ny elbil

Renault ger garanti mot skilsmässa på sin nya elbil. Enligt den franska biltillverkaren är Scenic så bra att kärlekslyckan stiger i höjden. Men i det finstilta finns minst en hake.

Renault Scenic är en hyllad bil. Den har utsetts till European Car of the Year 2024 och är en storsäljare på de flesta marknader. Nu går Renault i Storbritannien ut med ett löfte som får de flesta att höja på ögonbrynen. 

Enligt dem är bilen så behaglig att åka så att man omöjligt kan skilja sig. Även om smockan hängde i luften före bilturen. Så är komforten, den tysta gången och den behagliga interiören så rogivande att allt groll rinner ut i sanden. Därför säger de sig våga gå ut och lova pengarna tillbaka om ägarna ändå skiljer sig, uppger The Sun.
– Den här bilen är så perfekt att vi lovar er kärlekslycka. Annars ger vi er pengarna tillbaka, skriver Renault i Storbritannien.

De menar på att om köparna av den här populära familjebilen ändå skiljer sig eller separerar efter köpet, kommer man att köpa tillbaka den av dem.  Enligt Renault ska den vara så trevlig att åka i att till och med barnen håller sams hela vägen. På så sätt slipper föräldrarna avstyra bråk och riskerar inte att själva hamna i några onödiga konflikter. Istället kommer hela familjen att åka lugnt och tryggt till sin destination.

Men precis som alltid när något låter för bra för att vara sant – så är det också så. Givetvis har Renault med ett par klausuler i det finstilta. För det första måste du ha köpt bilen direkt av en bilhandlare. Det gäller inte om du har ett avtal genom jobbet eller liknande. Det ska vara en kontantinsats. 

På så sätt undviker Renault de flesta av sina kunder, eftersom 80 procent av alla elbilar som säljs i Storbritannien sker genom företag som på något sätt leasar ut dem till sina anställda. För det andra måste du ha ett stämplat domstolsbeslut om att ert förhållande är slut. Därför måste det vara ett äktenskap eller ett dokumenterat partnerskap.

Det här erbjudandet gäller i Storbritannien hos auktoriserade Renaulthandlare hela året. Om erbjudandet kommer till Sverige är ovisst. Som det verkar nu, är det enkom britterna som får den här förmånen. Om ni haft en skärmytsling före färden, så kommer den att försvinna.

Men det finns en hake i det finstilta, garantin gäller bara om man köpt bilen kontakt och inte om man leasar den. Dessutom måste man ha ett stämplat domstolsbeslut på att relationen är upplöst. 
LÄS MER: