Bilmärket inför livstids garanti på elbilsbatteri

För att fira sitt hundraårsjubileum har MG lanserat livstids garanti på sina elbilsbatterier. Erbjudandet gäller fyra nya modeller. Garantin gäller även de som redan äger en MG-bil sedan tidigare. Ännu så länge omfattas bara ett land.

De flesta elbilstillverkarna har en garanti på sina batterier som sträcker sig över åtta år. Men i Thailand firar MG sitt hundraårsjubileum på ett speciellt sätt. De lanserar nämligen en livstids garanti på elbilsbatteriet till fyra modeller, MG4 Electric, MG Maxus 9, MG Maxus 7 och nya MG Cyberster som designats av Jozef Kaban. Elbilarna är dessutom utrustade med den senaste batteriteknologin som tagits fram av SAIC Motor Corp, som packar sin battericeller horisontellt för att få mer utrymme. 

– MG är varumärket som banar väg och startar populariteten för Thailands elbilsmarknad. Genom att kontinuerligt öppna nya gränser för elbilar har företaget introducerat ett brett utbud av produkter som svarar fullt ut till förarnas behov och krav, säger Pongsak Lertruedeewattanavong, vice vd för MG Sales i Thailand, enligt Bangkok Post. 

MG4 är en av modellerna som omfattas.

Garantin kommer inte enbart gälla nya MG-kunder utan även de som redan äger en bil från biltillverkaren i Thailand. Ifall garantin kommer att lanseras på fler marknader återstår att se. I Sverige säljer MG fyra olika helelektriska modeller. En sak denna nya typ av garanti kan göra är att förändra spelplanen för resten av elbilstillverkarna som kan tvingas agera på samma sätt. MG Sverige verkar dock inte ha några planer på att införa livstids batterigaranti. De uppger att bilarna än så länge har sju års nybilsgaranti inklusive högvoltsbatteriet.
LÄS MER: