Mattias avslöjade Mercedes hemliga testbilar i Sverige

Här är Mercedes nya hemliga modeller på väg mot vintertester i norra Sverige. Mattias Eriksson lyckades bland annat fånga nya superbilen Mercedes AMG-GT och nya Mercedes E-klass på bild. AMG-GT kan få över 800 hästkrafter i sin snabbaste version. 

Just nu har norra Sverige förvandlats till en samlingsplats för vintertester av nya bilmodeller. Ibland körs långkörs bilarna genom Sverige för att få extra testmil. Mattias Eriksson lyckades fånga flera av Mercedes nya hemliga modeller när de tyska testförarna stannade i den lilla bruksorten Skutskär för att stilla hungern, på väg norrut. 

– Jag var på väg till Uppsala och passerade igenom Skutskär, där utanför en restaurang såg jag bilarna så jag stannade till och tittade lite. Det syntes på bromsarna och avgaspiporna att den ena bilen var en AMG GT, säger han till Carup. 

Mercedes-AMG GT tippas få över 800 hästkrafter i sin värsta version.
Nya Mercedes E-klass presenteras senare i vår, de flesta versionerna blir laddbara.

Bland alla bilarna tycks finnas nya modellen av Mercedes AMG GT Coupé, nya Mercedes E-klass både i vanlig tappning och i AMG-modell samt två olika AMG-modeller av Mercedes GLC. 

Allra mest spännande är kanske nya AMG GT Coupé som presenteras senare i år. Den kommer även komma som en fyradörrars modell. Bilen delar plattform med nya Mercedes SL som presenterades nyligen. Bilen får AMG:s välkända fyraliters V8 med dubbelturbo. I den snabbaste hybridversionen väntas bilen få över 800 hästkrafter. 

Två versioner av Mercedes-AMG GLC63 fanns med, de får fyrcylindrig motor i kombination med laddhyrdi.
AMG-versioner av nya Mercedes E-klass.
Mercedes-AMG GT var lätt att känna igen på sina stora bromsok och kraftiga avgaspipor.

Nya Mercedes E-klass kommer att premiärvisas senare i år och delar plattform med nya S-klass och C-klass. Plattformen är designad för att ha förbränningsmotorer i kombination med laddhybriddrivlina, och nästan alla varianter kommer att bli elektrifierade. AMG-versionen E63 kommer att få en rak sexcylindrig motor i kombination med elmotor som tillsammans för över 700 hästkrafter. 

Den kommande Mercedes GLC AMG får nu fyrcylindriga motorer istället för V8. Den vråltrimmade fyran kombineras med elmotor och den totala effekten blir 680 hästkrafter.