Ny undersökning: Tesla har nöjdaste elbilsägarna

De nöjdaste elbilsägarna kör Tesla visar JD Powers nya studie i USA. 
Och den som köpt en elbil går aldrig mer tillbaka till bensin- eller dieselbilar. 
– Många oroar sig över räckvidd och laddning. Men när de väl köpt en elbil är de ganska fast, säger Brent Gruber, senior director hos JD Power. 

Amerikanska JD Power har undersökt vad ägarna tycker om sina nya elbilar. De har noterat att många förstagångsköpare blir positivt överraskade av sina elbilar. 

Tillfredsställelsen bland ägare som köper sin först elbil är i genomsnitt 754 på en 1 000-gradig skala. De som haft en elbil tidigare är ytterligare lite mer nöjda och ger betyget 766.

– Att göra det första språnget till en elbil visar sig vara mycket tillfredsställande. Vi vet från vår forskning att många konsumenter har oro under köpprocessen med räckvidd och laddning. Men när de väl har köpt en elbil är de fast, säger Brent Gruber, senior director för global automotive på JD Power . 

Den viktigaste orsaken till att välja en viss elbilsmodell är räckvidden. Ett viktigt incitament till att göra köpet är bonusen ägaren kan få från staten. 

Tesla har de nöjdaste ägarna i undersökningen. När det gäller nöjdheten för olika bilmodeller så hammar Tesla Model 3 i topp före Tesla Model Y när det gäller premiumsegmentet. Kia Niro vinner Ford Mustang Mach-E när det gäller massmarknadsssegmentet. Studien genomfördes i oktober-november 2021.

De nöjdaste elbilsägarna – lista

Premiumsegmentet

1. Tesla Model 3 (770 av 1 000 poäng)
2. Tesla Model Y (770)
3. Tesla Model S (756)
4. Audi e-tron (718)

Icke-premiumsegmentet

1. Kia e-Niro (744)
2. Ford Mustang Mach-e (741)
3. Nissan Leaf (708)
4. Hyundai Kona Electric (692)
5. Volkswagen ID.4 (692)
6. Chevrolet Bolt (687)

Endast tio modeller är med i undersökningen, då JD Power inte har tillräckligt med data för övriga modeller. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester