Så snabb är Volvos nya svarta blixt med 442 hk

Volvo släpper sina nya elbilar EX40 och C40 i en nattsvart specialupplaga. Black Edition får Onyx Black-lack, högblanka emblem och högglanssvarta högglanssvart. Värstingen Twin Motor Black Edition får 442 hästkrafter och gör  0-100 km/h på 4,6 sekunder.

Volvo gör en mindre omgörning av sina populära elbilar XC40 och C40 och döper om bilarna till EX40 och EC40 för att nomenklaturen ska passa med övriga modeller. Recharge-märket försvinner samtidigt, men bilarna är fortfarande helt eldrivna. Den största tekniska nyheten är en trimning av elmotorerna på Twin-modellen. Bilen får hela 442 hästkrater och blir en av de snabbaste Volvomodellerna någonsin med en acceleration på 4,6 sekunder upp till 100 km/h. Toppfarten är dock inte högre än 180 km/h.

Dessutom släpper Volvo en nattsvart specialupplaga kallad Black Edition. Volvo har tidigare haft stora framgångar med S60 och XC60 Black Edition. Nu kommer den helsvarta looken till EX40 och C40. För ett pristillägg på 11 000 kronor blir bilarna svartare än svart. Lacken är Onyx Black, emblemen är helsvarta liksom fälgarna. Inredningen är förstås också helsvart. 

LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester