Volvette kan bli din: Volvo 242:a med V8 från Corvette på 430 hk

Den ultimata sleepern kan bli din. Nu säljs en Volvoette – Volvo 242 DL från 1982 med en 6,2-liters V8-motor från Corvette. V8:an är ett riktigt kraftverk med 430 hästkrafter och har styrsystem från en 2008 års Corvette.
– Att köra Volvon ger mig bara ett leende på läpparna – varje gång, säger säljaren. 

Volvo 242 är uppenbarligen en av de bästa bilarna för att bygga en sleeper. Motorutrymmet erbjuder gott om plats för en större motor och det verkar finnas mer eller mindre obegränsade möjligheter att att byta bakaxlar och växellådor i den robusta karossen. 

Nu finns möjligheterna att komma över en Volvette, en Volvo 242 DL från 1982 som fått motor från en Corvette. Volvon har har gifts ihop med en 6,2-liters LS3 V8 som vanligen sitter i Corvette från 2000-talet. 

Redan i originalskick har motorn 430 hästkrafter och ett väl tilltaget vridmoment. Volvon har dessutom begåvats med ett större insug och Airaid luftfilter. Volvons vanliga bakaxel klarar inte den fyrdubblade effekten, utan den är utbytt mot en TrueTrac-differential, den femväxlade lådan kommer Tremac. 

När det kommer till karossen är det mesta original, fattas bara annat när det är en sleeper. Den är lackerad i en diskret beige färg som garanterad för att bilen inte sticker ut. Stötfångarna och frontspoilern är dock uppgraderade, dessutom har bilen en bakspoiler från Zender. Inredningen är i stor sett original, säten är dock omklädda i klädda brunt tweedtyg. 

Bilen bjuds ut på nätauktionen Bring a Trailer och just nu är priset uppe i 230 000 kronor, kanske är det mer prisvärt att köpa en svensk bil på Blocket, till exempel den här? 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester