Världens dyraste Koenigsegg – hyllning till Sverige

Här är Koenigseggen som är en hyllning till svenska flaggan. Bilen är lackerad Mellow Yellow med blå ränder och svenska flaggor på sidan. Den extrema skatten i Singapore gör den till världens troligen dyraste Koenigsegg. 

Koenigsegg fortsätter att leverera nya Jesko-bilar i många spännande kulörer. Nu har ett 15-tal bilar levererats ut från fabriken i Ängelholm. Den senaste bilen är den första högerstyrda som har levererats och gick till Singapore. 

Bilskatten i landet gör den troligen till världens dyraste Koenigsegg hittills. I Sverige kostar den knappt 30 miljoner kronor med alla tillval. Men Singapore har numera en skatt på 320 procent på bilar som kostar över 800 000 kronor. Det betyder att prislappen landar på motsvarande 123 miljoner kronor, uppger Egg Registry.

Ägaren valde en spec som är en hyllning till Sverige. Bilen är som första Koenigsegg någonsin lackerad i kulören Mellow Yellow. Färgen är lagd i flera skikt som gnistrar i solen. Intrycket av svenska flaggan blir komplett genom ränder och bromsok lackerade med Imperial Blue. Dessutom har bilen svenska flaggor på sidorna bakom främre hjulhusen. 

Ägaren valde också till de läckra kolfiberhjulen AirCore Carbon Wheels. Dessutom är backspeglarna och luftintagen i bak i  Carbon Wing Mirrors och Carbon Rear Intakes. Inredningen är tvåfärgad i Desiato och Blueberry Alcantara, enligt Egg Registry som var först med nyheten om den fantastiska bilen.

Koenigsegg Jesko har 1625 hästkrafter om bilen körs på E85 och 1280 hästkrafter på bensin. Om denna bil har tillvalet Plus som gör att den kan köras på E85 är okänt. Men även på bensin har bilen otroliga prestanda, något som visades nyligen när Jesko slog banrekord på Gotland Ring
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester