Se filmen: Här visar de upp nya ”Tesla-dödaren” som ska gå 83 mil

Lucid Motors visar nu upp nya bilder på sin kommande Air Dream Edition och går ut med priser. Elbilen sägs ha bättre prestanda än Tesla och komma redan till våren. 
Räckvidden ska vara 83 mil och det svenska priset från omkring 875 000 kr.

Elbilsföretaget Lucid Motors ägs till största del av den saudiarabiska oljefonden som hittills investerat 11 miljarder kronor i företaget.  Redan nästa år påstår sig Lucid komma ut med nya elbilen Air Dream Edition. Men det är inte helt ovanligt att nya elbilar försenas.

Under en presskonferens i går presenterade Lucids vd Peter Rawlinson fler detaljer om Tesla-utmanaren. Du kan se de lyxiga detaljerna på bilen i filmen härintill. När det gäller prestanda och räckvidd lovar Lucid ganska mycket. och startupen påstår sig ha kommit längre än Tesla. Bilen ska ha ett 113 kWh batteripaket som ska ge den strömlinjeformade bilen en räckvidd på 83 mil. 

– Jag kan inte betona nog att allt detta till 100 procent är revolutionerande teknik, hävdar vd:n Peter Rowlinson.

Ett annat löfte från Rowlinson var att bilen är mycket mer energisnål än konkurrenterna.
– Vår bil använder 17 procent mindre energi än vår närmaste konkurrent, säger Peter Rawlinson.

Lucid hävdar också att de gjort ett batteritekniskt genombrott som gör att de kan producera batterier 20 procent billigare. Bilen går att förboka om du betalar en deposition på 7500 dollar, senare versioner kan förbokas för 1000 dollar. 

Kommer då Lucid infria alla sina löften? Det vet vi först nästa år. De tycks i alla fall ha kommit en bra bit på väg med fabriken i Gasa Grande i Arizona.

Köp din Lucid Air online

Senaste nytt