Tesla Cybertruck blir skottsäker – men fick bärgas

Med en dryg månad kvar till premiären pågår tuffa tester av Tesla Cybertruck för fullt. Teslas nya modell har både utsatts för beskjutning med kulspruta och fått bärgas från en laddstation.
– Jag tycker att det är vår bästa produkt någonsin, säger Elon Musk. 

Den 30 november premiärvisas Tesla Cybertruck, fyra år efter premiärvisningen. Bilen har en banbrytande konstruktion i rostfritt stål. Utvecklingsarbetet har varit extremt utmanande, något Elon Musk varit helt öppen med.

– Ofta förstår folk inte vad som verkligen är svårt. Det är därför jag säger att prototyper är lätta. Produktionen är svår. Men denna svårighet att gå från en prototyp till volymproduktion är typ 10 000 % svårare än att göra prototypen. Och då är det ännu svårare än så att nå positivt kassaflöde. Det är därför det inte har funnits nya bilstartuper som varit framgångsrika på 100 år förutom Tesla. Så jag vill bara dämpa förväntningarna på Cybertruck, berättade Elon Musk under Teslas investerarsamtal. 

Ändå in i det sista pågår testerna av förseriebilar i USA, och helt problemfritt är det fortfarande inte. Häromdagen fick en Cybertruck bärgas från en laddningsstation i Mojave i Kalifornien efter att bilen vägrat att ta laddning. 

– Jag pratade kort med ingenjören som var en trevlig kille och relativt öppen. Han sa att han ärligt talat inte visste räckvidden, eftersom alla förseriebilar bara visar batteriprocent, men sa något i stil med ”lika bra som eller bättre än en Model X”. Han sa också att han inte visste priset, och påstod till och med att Tesla fortfarande räknade ut det, uppger en användare på Cybertruckownersclub.

För fyra år sedan utlovade Elon Musk att Tesla Cybertruck skulle bli skottsäker, och löftet verkar infrias. I förra veckan filmades en Cybertruck med ett stort antal bucklor – men inga hål – efter att ha beskjutits. Det visar sig att bilen beskjutits med en kulsprutepistol i kaliber .45. 
– Vi tömde hela magasinet i en Tommy Gun i förardörren på Al Capones vis. Inga kulor trängde in i passagerarutrymmet, kommenterar Elon Musk på X. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester