Strejken stoppar post och paket till Tesla i Sverige

Tesla ska inte längre från någon post eller några paket. Seko stoppar nu sina medlemmar från att hantera försändelser till Tesla. Sedan tidigare har städningen dragits in.
– IF Metalls kamp är även vår kamp, säger förbundsordförande Gabriella Lavecchia.

I snart två veckor har IF Metalls strejk mot Teslas verkstäder pågått. Den har fått liten effekt och Tesla har kunnat laga och serva bilar ungefär som vanligt. Under tisdagen gick Transportarbetarförbundet ut i sympatistrejk och blockerar Tesla från att lossa bilar i hamnarna. Men Tesla har lyckats runda blockaden och kör nu in sina nya bilar på trailers i Sverige. 

Nu trappar fackförbunden upp sina stridsåtgärder mot Tesla. Företaget ska inte längre få några brev och paket till sina verkstäder runt om i landet. Detta genom att Seko går ut i sympatistrejk från den 20 november. Sedan tidigare har Fastighets sagt att de ska stoppa städningen i Teslas svenska lokaler. 

– IF Metalls kamp är även vår kamp. Genom att vägra förhålla sig till spelreglerna här i Sverige så försöker Tesla skaffa sig konkurrensfördelar genom att ge arbetarna sämre löner och villkor än de skulle haft med ett kollektivavtal. Det är givetvis helt oacceptabelt, säger Sekos förbundsordförande Gabriella Lavecchia i ett pressmeddelande.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester