Fackets nya drag ska stoppa Teslas kryphål

Nu gör fackförbundet Seko ett nytt försök att sätta stopp för Tesla nybilsleveranser. En utökad postblockad ska täppa till Teslas kryphål.
– Tesla gör nu allt för att kringgå våra sympatiåtgärder och då svarar vi med att täppa till den möjligheten, säger Sekos förbundsordförande, Gabriella Lavecchia.

Fackförbundet Seko har försökt stoppa Tesla från att få registreringsskyltar till sina nya bilar ända sedan november. De har slutat dela ut posten till Tesla för att de inte ska få skyltar. Det har inte lyckats, då Tesla hittat flera kryphål för att få skyltar. Bland annat har de ställt skyltarna till andra adresser med filialkontor. De utökade blockaden börjar 24 maj. 

Men nu utvidgar Seko strejken för att stätta stopp för kryphålen, en nyhet Sveriges Radio var först med. Nu ska all post blockeras till alla adresser som Tesla i Sverige är registrerade med hos Transportstyrelsen. 

– IF Metalls kamp är även vår kamp. Genom att vägra förhålla sig till spelreglerna här i Sverige så försöker Tesla skaffa sig konkurrensfördelar genom att ge arbetarna sämre löner och villkor än de skulle haft med ett kollektivavtal, säger Gabriella Lavecchia.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester