Polestars vd: Rabatter på en nivå vi säger nej till

Trots SEB:s uppmärksammade nollvärdering av Polestar, priskrig och missade säljmål. Vd Thomas Ingenlath är mycket optimistisk för 2024. 
– Polestars premiumsegment handlar mindre om priskrig och mer om konsumenternas begär, vi måste fresta dem och reta dem till att spendera pengar på en ny premium-elbil, säger Thomas Ingenlath till Reuters. 

Polestars aktiekurs fick märkligt nog ett rejält skutt uppåt på Nasdaq efter att SEB i torsdags klassat det svensk-kinesiska elbilsbolaget som värdelöst i en ny analys av Volvo Cars. Styrelseordförande Håkan Samuelsson har vänt sig emot de uppmärksammade siffrorna och nu ger även vd Thomas Ingenlath sin syn på Polestars läge i en intervju med nyhetsbyrån Reuters. 
– Slutet av 2023 var en särskilt tuff situation där konkurrensen drev fram rabatter på en nivå som vi bara sa nej till, säger Ingenlath. 

Hertz utförsäljning av 20 000 Teslabilar från hyrbilsflottan har satt extra stor press på många elbilsaktier. Enligt Thomas Ingenlath har dock Hertz valt att behålla sina Polestar-bilar och han tror att Hertz kommer att köpa 65 000 Polestarbilar under fem år precis som planerat. Polestar kommer med sin rapport över fjärde kvartalet och helåret 2023, då kommer mycket klarna runt bolagets läge. 

Både Polestar 3 och 4 kommer till svenska kunder i år.

LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester