Polestars supersatsning: ”Tar in 8 miljarder kr för att utmana Tesla”

Polestar planerar att ta in över 8 miljarder kronor från nya delägare, uppger Reuters. 
Jättesatsningen görs för att kunna utmana Tesla. 
Hela företaget värderas i affären till 50 miljarder kronor. 

Nya modellen Polestar Precept.

Volvo och Geely planerar att släppa in nya externa delägare i Polestar för att kunna göra satsningar på nya modeller som ska kunna utmana Tesla. Just nu för Polestar, Volvo och Geely långt gångna samtal med investerare som är beredda att gå in med mellan 7 och 8 miljarder kronor i Polestar, uppger Reuters som citerar anonyma källor med insyn i affären. 

Enligt uppgifterna så förs slutliga finansieringssamtal med kinesiska investerare inklusive Beijing E-Town International Investment & Development. Uppgifterna talar om en värdering av Polestar på över 5 miljarder dollar, motsvarande omkring 50 miljarder kronor. Bloomberg uppger en ännu högre värdering, minst sex miljarder dollar. Polestar ägs gemensamt av Volvo Cars och Geely. 

De nya pengarna ska hjälpa Polestar att öka produktionen och komma med nya modeller. Planen är att Polestar ska lansera SUV:en Polestar 3 och om ett par år grand tourern Precept som utmanar Tesla Model S och Porsche Taycan. Polestar och Geely har avböjt att kommentera uppgifterna.

Under torsdagen tvingades Polestar att göra sin andra återkallelse av elbilen Polestar 2. 100-tals ägare har drabbats av bärgningar. Nu ska bilarna få nya växelriktare och nya högspänningsvärmare i en servicekampanj. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester