Pinsamma missen: Hemlig elbil får slut på batteri i Sverige

Här inträffar en pinsam miss när Mercedes testar sin nya hemliga elbil i Sverige. Den nya elektriska Mercedes CLA får helt slut på batteri och måste bogseras till basen av en Mercedes Sprinter. 

Mercedes hör till de biltillverkare som har kommit längst med att rulla ut nya elektriska modeller, även om försäljningsandelen förra året stannade på 5,7 procent. Men nu testas ytterligare ett antal nya modeller för att förstärka den elektriska offensiven. 

Men ibland går inte testerna helt som planerat. Nyligen drabbades Mercedes av ett pinsamt missöde när de testade sin nya hemliga elektriska CLA-modell i norra Sverige. Bilen fick oväntat helt slut på batteri under körning på de svenska landsvägarna, något som påtagligt fångats av youtubekanalen Carspymedia

Men alla som kört en elbil vet att det kan vara en utmaning att beräkna räckvidden i sträng kyla. På en oprövad prototyp är det förstås ännu knepigare. Testförararna hade bara 3 kilometer hem till basen och till en början kunde de rulla i nedförsbackar med varningsblinkers. Men ganska snart var bilen ohjälpligt stående. Testförarna fann snart på råd, och skickade en Mercedes Sprinter med förbränningsmotor och en bogserlina. 

Nu var testbilen Mercedes CLA så väl maskerad att inte mycket avslöjades om den kommande bilen. Vi kan i alla fall berätta att bilen kommer någon gång i slutet av 2024 och når köparna under 2025.