Övergivna Volvohandlaren – här har tiden stannat

Här är Volvohandlaren där tiden tycks stannat. Den nedlagda bilhallen är full med dammiga Volvo-bilar från 1980-talet som ser ut att vara nästan nya. I baksätet på en av bilarna ligger fullt med broschyrer från tiden innan banken tvingade Volvohandlaren att stänga för gott. 

Nyligen berättade Carup om en övergiven Saabhandlare i norra Frankrike. Dessvärre har den gamla bilhallen vandaliserats svårt och de kvarlämnade Saabar som var i nyskick har plundrats och förstörts och befinner sig i ett sorgligt förfall. 

En övergiven Volvohandlare i Belgien har som tur är klarat sig betydligt bättre och lämnats orörd. Bilderna från den nedstängda Volvohandlaren i Malmedy i Belgien nära den tyska gränsen har väckt stor fascination i sociala medier. Det är som om tiden har stannat i den gamla bilhallen i utkanten av staden. Nyligen besöktes platsen av en svensk Youtuber, vars film du kan se nedan.

Bakom de stora skyltfönstren står en hel rad med Volvo 240-bilar från 1980-talet. Bilarna ser ut att vara i närmast perfekt exteriört skick, förutom att de är täckta av damm. Är det nya? Troligen inte, men skicket fascinerar. Baksätet på en av bilarna är fulla av broschyrer från både Volvo och Saab. Bakom en dörr står en gammal Volvo 340 och ser sorgsen ut. 

Utanför den gamla bilhallen står ett antal Volvo 850 och 960-bilar från 1990-talet och ett par 240 som var för risiga för att få komma in i värmen. Bensinpumparna på gården är sedan länge stängda. 

En äldre man på platsen uppger för besökare att det var banken som stängde bilhandeln när skulderna blev för betungande för 30 år sedan. Nu har det gått så lång tid att bilhandeln börjat bli en turistattraktion. Folk vallfärdar för att besöka tidskapseln som tar dig tillbaka till Volvos 80-tal. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester