Nedlagda Volvohandlaren full med bilar – se otroliga tidskapseln

Här är Volvohandlaren där tiden har stannat. Den nedstängda bilhallen är full med Volvo-bilar från 1980-talet – i dammigt men perfekt skick. I baksätet på en av bilarna ligger fullt med broschyrer från tiden innan banken tvingade Volvohandlaren att stänga för gott. 

Bilderna från den nedstängda Volvohandlaren i Malmedy i Belgien nära den tyska gränsen har väckt stor fascination i sociala medier. Det är som om tiden har stannat i den gamla bilhallen i utkanten av staden. 
Saabhandlaren som vägrar ge upp – öppnar ny bilhall

Bakom de stora skyltfönstren står en hel rad med Volvo 240-bilar från 1980-talet. Bilarna ser ut att vara i närmast perfekt exteriört skick, förutom att de är täckta av damm. Baksätet på en av bilarna är fulla av broschyrer från både Volvo och Saab. Bakom en dörr står en gammal Volvo 340 och ser sorgsen ut. 

Utanför den gamla bilhallen står ett antal Volvo 850 och 960-bilar från 1990-talet och ett par 240 som var för risiga för att få komma in i värmen. Bensinpumparna på gården är sedan länge stängda. Men helt övergivet är faktiskt inte stället. En liten butik är fortfarande öppen. Kanske kanske går det få sin gamla Hisings-traktor lagad här.

En äldre man på platsen uppger för besökare att det var banken som stängde bilhandeln när skulderna blev för betungande för 30 år sedan. Nu har det gått så lång tid att bilhandeln börjat bli en turistattraktion. Folk vallfärdar för att besöka tidskapseln till Volvos 80-tal. Kanske går den gamla Volvohandlaren mot en ny storhetstid? 

Nu har den gamla bilhallen blivit en turistattraktion.