Ovanlig BMW M3 Cab såld i Sverige – renoverad för enorm summa

En ovanlig BMW M3 Cabriolet från 1989 har sålts i Sverige för 1,1 miljoner kronor. Endast 781 exemplar finns av den öppna M3-modellen med E30-kaross. Just den här bilen har renoverats för en hel förmögenhet av BMW Group Classic. 

Exklusiva svenska klassikerhandlaren Motikon sålde under fredagen en av BMW:s allra ovanligaste modeller. BMW M3 E30 Cabriolet tillverkades bara i 781 exemplar. Bilen är den öppna varianten på BMW:s berömda M3-bil av första generationen. Den har samma sportiga fyrcylindriga motor på 2,3 liter och 195 hästkrafter som coupéevsionen. Cabbarna var till stor del handbyggda och är idag hett eftertraktade samlarobjekt. 

Just det här exemplaret hade renvoverats för en hel förmögenhet hos BMW:s egen renoveringsavdelning BMW Group Classic. En tidigare ägare tyckte fyran var för klen och hade ersatt den med en motor och växellåda från BMW M5.

En omfattande dokumentation visar kvitton som sammantaget utgör en mycket svettig verkstadsräkning som överträffar nypriset på många av dagens BMW-modeller. Bland annat satte BMW in en nyrenoverad M3-motor istället för den felaktiga M5-spisen. Även växellådan och kardanen fick bytas ut. Bakaxeln totalrenoverades, liksom hela avgassystemet. Liksom en stor del av karossen som byttes ut och lackerades. 

Inga kostnader sparades på renoveringen, som inte blev mycket billigare än bilens slutpris på auktion: 1,1 miljoner svenska kronor. Totalt sett har M3:n gått 7900 mil och den nya ägaren kan nog se fram emot en härlig sommar i sin nya öppna M3:a. 

– Denna E30 BMW M3 Cabriolet är en sällsynt och spännande modern klassisk prestandabil. Den har ett subtilt färgschema och presenteras i utmärkt skick efter att ha dragit nytta av en betydande mängd restaureringsarbete av BMW Group Classic, vilket gör den redo att njuta av som en uppmärksammad helgbil för nästa ägare, uppger Motikon i Uppsala som sålde dyrgripen.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester