Ny plattform ska hjälpa VW att utmana BYD

Volkswagen ska lansera en ny elbilsplattform i Kina för att kunna konkurrera. Billigare elbilar som ska ta upp kampen med BYD ska bli resultatet. Utvecklingen görs i ett nytt stort teknikcenter.

Volkswagen var under många år Kinas största bilmärke, men är numera frånkörda av kinesiska BYD. Volkswagen är fortfarande störst på förbränningsbilar, men BYD är sex gånger större på elbilar. I oktober sålde BYD 133 785 elbilar, medan Volkswagen trots aggressiva prissänkningar bara sålde 20 454 bilar. 
– Vår plan är att komma ikapp, sade VW-chefen Thomas Schäfer i en intervju med Carup

Nu kommer nyheten att Volkswagen håller på att ta fram en ny plattform för billiga elbilar i Kina. Detta uppger Handelsblatt med hänvisning till VW:s Kinachef Ralf Brandstätter (bilden ovan). Från 2026 ska Volkswagen komma med fyra nya elektriska modeller som kostar mellan 200 000 kronor och 250 000 kronor. 

Enligt Thomas Schäfer har Volkswagen nu 2000 utvecklare i Kina. Handelsblatt uppger att den nya nya elektriska plattformen kommer att utvecklas av dotterbolaget Volkswagen China Technology Company i ett stort teknikcenter och att det ska gå en tredjedel fortare än motsvarande utveckling i Tyskland. Volkswagen har också köpt in sig i Xpeng för att utveckla nya bilmodeller och verkar jobba på flera fronter för att komma ikapp BYD.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester